تلفیق GIS و AHP با روش مارینونی
تلفیق GIS و AHP با روش مارینونی
تلفیق GIS و AHP با روش مارینونی
تعریف Geographic Information System
سامانه اطلاعات جغرافیایی یا جی آی اس (به انگلیسی: Geographic Information System – GIS) یک سامانه اطلاعاتی «معمولاً رایانهای» است که به تولید، پردازش، تحلیل، و مدیریت اطلاعات جغرافیایی می پردازد. به عبارت دیگر “GIS” یک سامانه رایانهای برای مدیریت و واکاوی اطلاعات جغرافیایی بوده که توانایی گردآوری، ذخیره، واکاوی و نمایش اطلاعات جغرافیایی را دارد. هدف نهایی یک سامانه اطلاعات جغرافیایی، پشتیبانی برای تصمیم گیری های پایه گذاری شده بر پایه داده های جغرافیایی میباشد و عملکرد اساسی آن بدست آوردن اطلاعاتی است که از ترکیب لایه های متفاوت داده ها با روش های مختلف و با دیدگاه های گوناگون بدست میآیند
ویژگی های سامانه اطلاعات جغرافیایی
این سامانه علاوه بر اطلاعات توصیفی، امکان ورود اطلاعات پیکسلی یا برداری را از منابع مختلفی از قبیل نقشه، تصاویر هوایی و ماهوارهای، GPS، تجهیزات نقشه برداری و غیره دارد.
این سامانه امکان انجام تحلیل، پردازش و پرسش و پاسخ های مکانی مورد نیاز کاربر را دارد.
این سامانه امکان ارائه نتایج در قالب نقشه، گزارش، جدول و نمودار را دارد.
در طراحی و تولید این سامانه ها از مجموعه فناوری های مهندسی نرمافزار، مهندسی اطلاعات (مدل داده) و مهندسی GIS برای نیل به خصوصیات فوق استفاده میشود.
کاربرد های مهم Geographic Information System
از سامانه های اطلاعات جغرافیایی در مطالعات محیطی، برنامه ریزی شهری و شهرداری، خدمات ایمنی شهری، مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهری، تهیه نقشه های پایه، مدیریت کاربری اراضی، خدمات بانکی، خدمات پستی، مطالعات جمعیتی و مدیریت تأسیسات شهری مثل برق، آب، گاز و کاربرد های مشابه استفاده می شود. کمتر بانک اطلاعاتی را می توان نام برد که حداقل بخشی از اطلاعات آن به گونه ای به مکان وابسته نباشد. فهرست زیر شامل تعدادی از شناخته شدهترین کاربرد های جی آی اس در دیگر زمینه های صنعت است.
برای دریافت رایگان فیلم های آموزشی، مستند، انیمیشن و مقالات رشته های معماری، عمران، شهرسازی به سایت ایرانیان شهرساز مراجعه کنید.
««دانلود فایل با لینک مستقیم»»
برچسب ها AHPبرنامه ریزی شهری و شهرداریتلفیق GIS و AHP با روش مارینونیخدمات ایمنی شهریروش مارینونیمدیریت حمل و نقل و ترافیک شهریمدیریت کاربری اراضی
0 دیدگاه در “تلفیق GIS و AHP با روش مارینونی”